TU Delft, assetmanagement (augustus 2018)
De dienst Campus & Real Estate (CRE) van de TU Delft heeft de rol van assetmanager geïntroduceerd. Vanaf 1 januari 2018 werk ik in het team van assetmanagers met als specifiek aandachtsgebied de gebouwen van de faculteit Technische Natuurwetenschappen.
Een zeer brede portefeuille met een grote diversiteit aan panden, variërend van oudbouw met een instandhoudingsopgave van 7 – 10 jaar tot recent opgeleverde nieuwbouw alsmede het reactorinstituut (kerncentrale).
De assetmanager heeft een viertal kerntaken:
1. Gebouweigenaar;
2. Huisvester van de faculteit;
3. Accountmanager namens CRE;
4. Bijdragen aan de realisatie van de campusstrategie.
Focus ligt op het faciliteren van onderzoek, onderwijs en valorisatie. Uitdaging ligt bij de uiterste nauwkeurige onderzoeksopstellingen versus de complexe gebouwkenmerken.
Specifieke inhoudelijke opdracht is het realiseren van een huisvestingsplan voor gebouw 22. Dit pand huisvest niet alleen een deel van de faculteit maar biedt ook onderdak aan zeer fundamenteel onderzoek naar toepassing van nanotechnologie in de computerwereld.
Hier wordt de computer van de toekomst uitgevonden, inclusief de daarbij behorende netwerkcomponenten. Er wordt gewerkt aan een community rond het thema waarbij onderzoeksinstituut QuTech samen met de faculteit de trekker is. Eind 2018 vestigt Microsoft zich in het pand met een onderzoeksafdeling.
Daarnaast zijn al een aantal startups, als spin-off van de faculteit, in het pand gehuisvest. Kortom, een transformatie van het gebruik van het pand naar een “QuCampus” waarbij de balans gevonden moet worden tussen de belangen van TU Delft/CRE, de faculteit, QuTech en de nieuwe gebruikers.
< Ga terug